CBdíly.cz

Bezpečná jízda a pořádek v autě: spolehněte se na sítě a vany do kufru

Bezpečná jízda a pořádek v autě: spolehněte se na sítě a vany do kufru
28.08.2024

Nebaví vás, že v autě pořád něco hledáte a při pohledu do kufru přemýšlíte, kde se tam už zase vzalo bláto a jehličí?

Máme pro vás tipy, jak mít v autě víc uklizeno a jezdit bez stresu. A to i když máte malé děti nebo psa. 

Udržte pořádek díky sítím do kufru 

 

Jednou z možností, jak si udržet pořádek v autě, jsou sítě do kufru. Jestli ho máte prázdný, patříte mezi čestné výjimky, ale většina lidí tam mívá zapomenutou tašku, deštník, možná i bezpečnostní vestu, zatoulanou láhev s vodou nebo aspoň škrabku na okna (a to i v létě). A přesně tyhle věci můžete uložit do sítí. Horizontální síť na dně zajistí, že nebudete muset poslouchat kutálení balónů nebo lahví při každé prudší zatáčce, do těch vertikálních na boku kufru uklidíte menší nářadí, lékárničku a další drobnosti z povinné výbavy, náhradní žárovky, prázdné nákupní tašky i skládací deštník.

Sítě do zavazadlového prostoru si vybírejte podle modelu auta - některé modely mají horizontální podlahovou síť, vertikální boční síť a vertikální zadní síť, jiné zase jen dvě boční sítě. 

Instalace sítí do kufru je jednoduchá. Většina aut má zabudované upevňovací háčky nebo oka, na které síť zachytíte, a pak už do nich můžete umístit všechno, co potřebujete. Doporučujeme ale před každou jízdou zkontrolovat, jestli všechno drží, abyste potom nemuseli řešit nějakou nehodu. 

Po sezóně nezapomeňte sítě vyprat, stačí na to krátký program v pračce s nižší teplotou. 

Vana do kufru ušetří čištění čalounění 

 

Sítě na stěnách kufru vás sice zbaví vysypaných drobností, ale úplně čistý kufr vám nezajistí. Zvlášť pokud máte malé děti a vozíte s sebou kočárek, odrážedlo nebo koloběžku. Potomstvo velmi rádo vymete všechny kaluže po cestě a podle toho potom vypadá nejen oblečení, ale i zvolené přibližovadlo. Podobné nápady může mít i váš pes, ne nadarmo se říká, že psi a děti do tří let mají spoustu společného. Když pak pes skočí do kufru, kde se obvykle vozí, nezachrání vás ani vystlání prostoru dekou. 

Abyste nemuseli po každém výletě vymetat a vysávat nepořádek a drhnout špinavé fleky na čalounění, pořiďte si do kufru plastovou vanu. Ty bývají vyrobené na míru danému modelu auta a díky tomu je do kufru jednoduše vložíte a nemusíte nijak složitě upevňovat a posunovat. Špínu jednoduše opláchnete a máte hotovo. 

Bezpečné cestování se psem v autě 

 

Možná ale spíš než čistotu v kufru řešíte, že váš čtyřnohý přítel tuhle přepravu nesnáší dobře, štěká, vrtí se v kufru a všemožně vás ruší v jízdě. Nejraději by jel s vámi uvnitř, ale když jste to zkusili naposled, pokoušel se vlézt až k řidiči. Tady vám můžou pomoci speciální bezpečnostní pásy pro psy. Pes má sice určitou svobodu pohybu, ale jen po zadním sedadle, takže už vás nebude tak moc rozptylovat, ale zároveň ho máte nadosah ruky. 

Chcete mít v autě pořádek a všechno pod kontrolou? Vany a sítě do kufru jsou přesně to, co potřebujete. Vany ochrání čalounění před špínou a snadno se čistí, zatímco sítě zajistí, že se vaše věci během jízdy nebudou volně pohybovat. A pokud často cestujete s vaším psem, bezpečnostní pásy pro psy vám pomohou udržet ho v bezpečí a vás v klidu. Už žádné rozptylování se při jízdě! Podívejte se na naši nabídku a podle modelu auta si vyberte, co potřebujete. S našimi produkty bude každá vaše jízda v pohodě!

 


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.