CBdíly.cz

Cestování autem s dětmi – do školy i na výlet v pohodě

Cestování autem s dětmi – do školy i na výlet v pohodě
02.09.2024

Vozíte své děti do školy a každé ráno je pro vás závod s časem? Vyzkoušejte těchto pár vychytávek, které vám usnadní cestování s dětmi a ušetří nervy.

V klidu v ranní špičce i při rozvozech do kroužků 

 

Rodič taxikář. To je asi nejpřesnější pojmenování toho, jak se nejspíš cítíte. Ale narozdíl od nich vy za převoz nic nedostanete a navíc musíte ještě ratolesti popohánět, abyste vyrazili včas. Hlavně ráno to bývá těžké. Víte, že s kávou nebo čajem v termohrnku vám všechno půjde líp? Schválně to zkuste a uvidíte, že i čekání v koloně bude víc v pohodě. Víc klidu ráno získáte i tím, že děti naučíte nachystat si všechny věci do školy i do kroužků den předem. Sportovní potřeby můžete uložit do batůžků a ty ještě večer odnést do auta. 

Užijte si víkendové výlety s dětmi 

 

Září je taky poslední měsíc, kdy se dají podnikat dlouhé víkendové výlety s rodinou. 

Ať už vyrazíte do přírody nebo prozkoumávat památky, myslete během cesty na bezpečí vašich dětí. To zajistí kvalitní autosedačka vybavená systémem isofix. Díky němu zůstává sedačka na svém místě i při prudších zatáčkách i případném nárazu. Pokud jste na konci prázdnin zjistili, že děti už zase povyrostly a stará autosedačka je jim už malá, podívejte se do našeho e- shopu. Najdete tu široký výběr autosedaček jak pro miminka, tak pro větší děti. A abyste věděli, co se vzadu děje, když nastane nenadálé ticho, anebo naopak rámus, instalujte si nad vnitřní zpětné zrcátko speciálně zakřivené dětské zrcátko. Díky němu uvidíte na obě strany zadních sedadel a žádná neplecha vám neunikne.

Anebo udělejte dětem radost a povolte jim pustit si tablet, zvlášť tehdy, pokud pojedete déle než hodinu a nechce se vám celou dobu jízdy poslouchat klasické: Už tam budem? Když se budou chtít dívat na pohádky, nainstalujte na opěrku předních sedadel držák na tablet, bude to pro děti pohodlnější. Hodí se myslet i na dobíjení elektroniky, přes adaptér a dostatečně dlouhý kabel. 

Pohodu v autě zajistí i sluneční clony. Děti si přestanou stěžovat, že na ně svítí, a budou víc v pohodě. A když z chladícího boxu vytáhnete něco dobrého na zub, zajistíte si dobrou náladu na další úsek cesty. 

A ještě jeden tip na zpáteční cestu. Abyste nemuseli po každém výletě vyklepávat textilní koberečky, vyměňte je za gumové. Ty stačí umýt a máte hotovo. Pak už vás nebudou rozčilovat dětské boty od bláta a jehličí. 

Jak vidíte, správné vybavení vám ulehčí nejen cestování s dětmi, ale i každodenní život. Vše, co potřebujete, najdete snadno na našem webu – od základního vybavení až po různé vychytávky.


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.