CBdíly.cz

Kupovat originální díly Škoda, nebo šetřit? Vsaďte na bezpečnost!

Kupovat originální díly Škoda, nebo šetřit? Vsaďte na bezpečnost!
26.03.2024

Pořád na vaší škodovce něco opravujete a vyměňujete? A vybíráte opravdu kvalitní náhradní díly?

Možná jste nad tím zatím nepřemýšleli, nebo jste šli hlavně po náhradních dílech s nižší cenou, bez ohledu na značku. To ale není úplně ideální řešení a my vám dáme hned několik důvodů, proč si koupit raději originální díly Škoda. Zároveň vám poradíme, jak je na trhu bezpečně poznat. 

Co znamená OE? 


Na trhu s náhradními díly se setkáte s produkty v různé kvalitě. U některých výrobků hned na první pohled poznáte, že se jedná o napodobeniny, a vyhnete se jim. Pak je tu ale velká kategorie dílů s označením OE, které někde najdete i s poznámkou, že jde o originální díl.

Není to tak. Originál je jen jeden. I když se výrobci těchto dílů často podílejí na dodávkách pro prvovýrobu firmy Škoda, pokud na sobě díl nemá logo této značky, nemůže se nazývat originální. OE tedy znamená jen to, že jde o díl schválený pro vozy Škoda. Možná si říkáte, proč to řešit, když je rozdíl “jen” v logu a všechno se vyrábí v jedné továrně některé renomované firmy?
 

Výhody originálních dílů Škoda

 

Narozdíl od ostatních, všechny originální díly Škoda prochází velmi přísným testováním, protože si značka zakládá na kvalitě, spolehlivosti a bezpečnosti. Velká část originálních náhradních dílů je vyvíjena zároveň s novým vozem a díky tomu jsou úplně stejné, jako díly, které se používají při výrobě. Prochází stejnými inovacemi, testy i zkouškami, a díky tomu se při výměně nestane žádný zádrhel a auto bude stejně spolehlivé, jako když bylo nové. 

Jak je poznat? 


Nejspolehlivější cestou je objednat si náhradní díly u autorizovaných prodejců Škoda, kam patří i náš e-shop. Originalitu si můžete taky ověřit:

  • v elektronických katalozích ETKA a PartsLink24.
  • na základě originálních čísel dílů, která se nedají zaměnit 
  • podle balení, které nese logotyp Škoda a nebo logotyp koncernových značek (Volkswagen, Seat). 

 Na originální díly Škoda poskytujeme standardní dvouletou záruku (u vybraných dílů až čtyřletou). Originální díly jsou dostupné až 15 let po skončení výroby daného modelu. 

Testováno za vás – originály vedou


Jako příklad můžeme uvést test tlumičů, který prováděl server auto.cz. Tlumiče patří mezi díly, u kterých potřebujete stoprocentní spolehlivost a funkčnost, protože jinak bude jízda nejen nepohodlná, ale hlavně nebezpečná. 

V testu se zjistilo, že nejlevnější tlumiče mají nižší množství oleje a navíc jejich tvar neodpovídá originálu. Kvůli tomu se špatně montují a navíc přesně nesedí tam, kde mají, a to snižuje jejich účinnost. U dražších výrobků takto velké chyby nebyly, ale rozdíl byl třeba v horší kvalitě nalakování a to přispívá k rychlejšímu reznutí. Jedině originální tlumiče byly bez vad. Podobně jsou na tom brzdové destičky, originální mají mnohem delší životnost a jsou spolehlivější. 

Vyplatí se kupovat i originální karosářské prvky. Jednak perfektně sedí a mají stejný design, jako původní díly z výroby, takže auto vypadá přesně tak, jak by mělo. Hlavně ale splňují všechny podmínky pro bezpečnou a spolehlivou jízdu. 

 Jak vidíte, i když mohou být originální díly dražší, určitě se jejich koupě vyplatí. Chtěli byste vědět ještě další informace? Obraťte se na nás, rádi vám poradíme. 





Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.