CBdíly.cz

Připravte auto na zimu a ušetřete!

Připravte auto na zimu a ušetřete!
14.01.2024

Zima se blíží, jste na ni připraveni? Myslíme tím samozřejmě zimní výbavu vašeho auta.

Zatímco bez rukavic to jeden den přežijete, bez kvalitně nabité baterky nebo zimní směsi do ostřikovačů se můžete dostat do problémů. Abyste za mrazivého rána nemuseli postávat na zastávce MHD nebo volat taxi, protože auto nestartuje, pojďte si projít seznam důležitého vybavení, které byste měli mít. Navrch přihodíme i pár praktických vychytávek, díky kterým budou vaše zimní cesty pohodlnější. 

KPZ pro řidiče – odmrazovač, zimní směs, startovací kabely


Když teploty venku začnou klesat pod nulu, měli byste se začít zajímat o stav autobaterie. V chladu se mnohem rychleji vybíjí a pokud autem jezdíte jen do práce a domů (a není to zrovna vzdálenost typu Praha - Brno), nestihne se baterka dostatečně nabít. Aspoň jednou týdně změřte, jak na tom je. Hodí se mít doma i nabíječku, nebo aspoň startovací kabely. To pro případ, že náhodou motor nenaskočí a vy budete potřebovat sousedskou výpomoc s nabitím baterky. Pokud chcete mít opravdu jistotu, nechte si v servisu vyměnit starou baterii za novou. 

Myslete také na situace, kdy chcete ráno rychle odjet a celou noc mrzlo. Námrazu na oknech sice postupně rozpustíte, když si vevnitř zatopíte nebo máte vyhřívaná skla, ale rychlejší výsledek bude s rozmrazovačem skel. Nezapomeňte mít i dostatečnou zásobu zimní směsi do ostřikovačů a pro jistotu vyměňte i stěrače, ať máte při dešti nebo sněžení vždycky dobrý výhled.

Čisto v autě a v kufru – jde to i v zimě 


Pro řidiče, kteří si potrpí na interiér bez smítka prachu, naleštěnou karosérii a vysátý kufr, je zima nejspíš dost náročné období. Vlhko, sem tam blátivo, zasolené vozovky a když člověk vyjede na lyže, musí navíc řešit, kam s botami, na kterých jsou zbytky sněhu.
Buď můžete obětovat čas. Každý týden poctivě vše vyčistit, vytřít, umýt. Anebo si pořídíte gumové koberečky, které jsou praktické, jednoduše se udržují a uchrání interiér před ušpiněním. 

Pro převoz věcí v kufru se hodí plastové vany. Vybírejte je podle modelu auta, protože každá vana má trochu jiný tvar a velikost, aby přesně sedla do interiéru vozu. Není potřeba je proto uvnitř speciálně upevňovat. Do vany můžete umístit ALU přepážky, které vám pomohou věci v kufru uspořádat tak, jak chcete, a nebude nikde nic klouzat. 

Poklice na kola – stylový i praktický doplněk


Jestli jste toho názoru, že kola dělají auto, rozhodně byste v zimě neměli zapomenout na nové celoplošné poklice. Jejich velikost se řídí podle velikosti kol, kterou si můžete ověřit v technickém průkazu.

Poklice jsou levnější varianta, jak mít stylová kola, než hliníkové disky a navíc chrání kolo před poškozením. Určitě oceníte i praktické hledisko, protože na vyčištění poklic vám stačí je sundat z auta a umýt mýdlovou vodou. Montáž i demontáž zabere pár minut. Mít dobrou zimní výbavu nachystanou v předstihu se vyplatí. Využijte naší aktuální slevové akce a pořiďte si vše, co potřebujete!


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.