CBdíly.cz

S elektrokolem na dovolenou: bezpečně a v plné výbavě

S elektrokolem na dovolenou: bezpečně a v plné výbavě
05.06.2023

Bude léto a houstne doprava na silnicích i cyklostezkách. Pořídili jste si letos elektrokolo a vadí vám davy na vaší oblíbené trase? Ujeďte jim.

Sbalte sebe, kola, pár blízkých a vydejte se prozkoumat nový terén. A klidně vybírejte i náročnější trasy, s elektrokolem to zvládnete  a odpadne problém s davy méně trénovaných jezdců. Možná to bude chtít pořídit držák na auto na převoz a pár drobností, ale s tím vám rádi poradíme. Stačí si přečíst naše dnešní tipy! 

Kolo na střechu: ano nebo ne?

Jestli vám v garáži trůní Volkswagen Transporter nebo jiné podobně velké auto, kam v pohodě naskládáte 4 kola, batohy, přenosný gril i ledničku, jste v pohodě. Ti skromnější si musí vystačit s převozem kol na autě a tady máte dvě varianty přepravy.  

Nosič na střechu

 

Zatímco pro klasické kolo jsou střešní nosiče nejoblíbenějším způsobem přepravy, u elektrokol si to raději rozmyslete. Jsou těžší a dostat je nahoru je trochu posilovna. Zkontrolujte taky rozměry. Kola se na střešní nosiče uchycují za kolo a za rám (tím se jistí svislá poloha kola), a elektrokola mají rám velmi robustní. Nemusí se vám tedy do nosiče vlézt. 

 

Nosič na střeše také mění aerodynamiku auta a testuje vaši pozornost. Do zatáček doporučujeme najíždět v klidu, neřezat je, a hlavně si přítomnost nosiče uvědomit, když se rozhodnete zaparkovat v podzemní garáži. 

Nosič na tažné zařízení 

 

Jestli už vás nebaví pokaždé zvedat kola nahoru, pořiďte si nosič na tažné zařízení. Elektrokolo stačí zvednout jen kousek a do nosiče ho umístíte a připevníte během minuty. Pokud chcete převážet víc než jedno elektrokolo, určitě si před koupí zkontrolujte maximální přípustné zatížení koule. Při první jízdě si dávejte pozor na to, že je auto najednou delší a u malých aut se může rozhodit těžiště. Nezapomeňte také na registrační značku a správné osvětlení. 

 

S elektrokolem po Česku

Už víte, jak elektrokolo odvézt, zbývá vyřešit, jak ho udržet pojízdné po celou dobu. S tím vám pomůže mapa dobíjecích míst, kterou si nemusíte nikde stahovat, je totiž součástí serveru mapy.cz. V současné době jsou u nás už stovky veřejných dobíjecích stanic, téměř všude nabíjíte zdarma a tak s sebou nemusíte tahat vlastní nabíječku. Nabíjecí stanice najdete nejčastěji u restaurací, hotelů a penzionů nebo na oblíbených turistických místech a fungují pro většinu populárních značek kol. Pozor si ale dejte, pokud míříte do Středočeského kraje a na Vysočinu, tam je hustota pokrytí nižší. 

Vyjeďte si v barvách značky Škoda

 

Nosič máte, kde nabíjet, víte, ale možná by se hodilo pár nových kousků na oblečení? Není problém. V našem e-shopu seženete speciální cykloedici od značky Škoda, od ponožek až po nákrčník. 

Jako vrstva přímo na tělo se hodí cyklistický dres z jemného materiálu s příměsí karbonového vlákna, ve kterém se nezpotíte ani při letních vedrech, a k tomu speciální cyklistické šortky. Pro pány s laclem a speciální vystýlkou, pro dámy jen se speciální vystýlkou.

A protože budete určitě jezdit i když bude chladno, máme pro vás i cyklistické bundy a nákrčníky. 



Vybráno? Tak si vše rovnou objednejte v našem e-shopu, na cyklovybavení máme totiž právě akci. A pak už jen stačí naplánovat, kam vyrazíte. 


Nepropásněte naše slevové akce a novinky

Zadejte Váš e-mail, klikněte na Odebírat a my Vám pravidelně zašleme výběr toho nejzajímavějšího ze světa Škoda Originálních náhradních dílů.